Scroll to View

Modern Coastal Haven

On Mill Creek

SITED ON A TRIBUTARY OF THE CHESAPEAKE BAY, this vacation residence was intentionally designed to maximize water views. The front and rear elevations present a modern coastal aesthetic, combining clean lines and natural materials. Typical of a transitional-style home, the exterior features dark window sashes, modern cable railing and a dark metal roof, accented by traditional materials and roof lines. Immediately upon entry, the views from the main level create an infinity edge experience, giving the impression that the waterfront meets the house much closer than it actually does. Symmetrical gables on the roof line allow the upstairs bedrooms to also offer unobstructed water views.

Inside, the main level fosters a sense of connectivity through main-level living spaces that include a great room, master suite with vaulted ceilings, and mudroom with custom built-in cabinetry. The home’s interior design, complimented by large scale glass, allows the water and views to speak for themselves. Throughout the residence, thoughtful details, such as a darling outhouse in the bunkroom, and repurposed rustic bedroom d├ęcor, are reminiscent of vacations the family took while the children were younger. Waterside, a quaint custom boathouse provides shelter for the family boats.

Architecture & Interiors